 |
Taze Ceviz |
Taze Ceviz Protein, yağ, karbonhidrat, çinko, kalsiyum
ve demirin yanı sıra A, B1, B2, C, D, E ve P vitaminleri ile Omega-3 yağ
asitleri kaynağı olan ceviz, beyin, kalp ve damar sağlığı için oldukça
faydalı bir besin. Cevizdeki doymamış yağ, kanda kolesterol birikimini
önlerken, sahip olduğu fosfor ve kalsiyum, zihin yorgunluğunu gideriyor,
kemik ve dişleri güçlendirerek diş eti kanamasını azaltıyor. Ceviz
ayrıca, çocukların büyüme ve gelişmesinde oldukça faydalı olan çinkoyu
da barındırıyor. Enerji değeri yüksek bir besin olan cevizin 100 gramı
yaklaşık 700 kalori. Günde 3-4 ceviz yiyerek hem fazla kalori almaz hem
de günlük Omega-3 ihtiyacının yüzde 90’ını karşılayabilirsiniz. Cevizin
besin değerlerinden faydalanmak için kabuklu olanlarını almak ve evde
kırarak taze yemek çok önemli.
Her
sabah kahvaltıda bir miktar ceviz içi yemek zekâyı geliştirir. İştah
açıp, mideyi kuvvetlendirir. Bağırsak ağrılarını giderir, lenf bezleri
iltihabında kullanılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder