31 Ocak 2013 Perşembe

CEVİZİN FAYDALARI

Taze Ceviz
Taze Ceviz Protein, yağ, karbonhidrat, çinko, kalsiyum ve demirin yanı sıra A, B1, B2, C, D, E ve P vitaminleri ile Omega-3 yağ asitleri kaynağı olan ceviz, beyin, kalp ve damar sağlığı için oldukça faydalı bir besin. Cevizdeki doymamış yağ, kanda kolesterol birikimini önlerken, sahip olduğu fosfor ve kalsiyum, zihin yorgunluğunu gideriyor, kemik ve dişleri güçlendirerek diş eti kanamasını azaltıyor. Ceviz ayrıca, çocukların büyüme ve gelişmesinde oldukça faydalı olan çinkoyu da barındırıyor. Enerji değeri yüksek bir besin olan cevizin 100 gramı yaklaşık 700 kalori. Günde 3-4 ceviz yiyerek hem fazla kalori almaz hem de günlük Omega-3 ihtiyacının yüzde 90’ını karşılayabilirsiniz. Cevizin besin değerlerinden faydalanmak için kabuklu olanlarını almak ve evde kırarak taze yemek çok önemli.


Her sabah kahvaltıda bir miktar ceviz içi yemek zekâyı geliştirir. İştah açıp, mideyi kuvvetlendirir. Bağırsak ağrılarını giderir, lenf bezleri iltihabında kullanılır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder